Worldseries

World Baseball Classic lockar världens bästa spelare

År 2006 kom World Baseball Classic till, vilket är en landslagsturnering i baseboll för herrar. Turneringen spelas inte på samma plats varje år utan anordnas på olika platser världen över. Det enda som alltid spelas i USA är semifinalerna och finalen. WBC som den förkortas till är den främsta tävlingen i världen som arrangeras inom internationell baseball.

Arrangörerna bakom tävlingen är World Baseball Softball Confederation vilket på svenska är internationella baseboll- och softbollförbundet. 2013 ersatte WBC den dåvarande tävlingen som var "Världsmästerskap i baseboll" varpå nästa WBC kommer spelas år 2017. Det är även den enda tävlingen där både professionella och amatörspelare deltar. Tävlingen lockar världens bästa spelare, både amatörmässiga och professionella, vilket gör det till en rolig tävling att titta på.

I tävlingen har det varit varierande antal i deltagande länder. Det var 16 nationer i de två första tävlingarna 2006 och 2009. När det var dags igen 2013 hade antalet deltagande nationer utökas till hela 28 stycken och det antalet blev det även år 2017. Däremot är det endast 16 som deltar i den slutliga turneringen. De nationer som tog sig till topp 12 året innan är redan direktkvalade medan de övriga 16 nationerna får kvala för att ta en av de fyra kvarvarande platserna i tävlingen. Japan är nu det ledande landet med två stycken guld vunna direkt efter varandra år 2006 och 2009 samt två brons.