Worldseries

Softboll - Vad är det?

Om man ska börja med att reda ut vad softboll är för något, kan man säga att det är en sport där man använder en boll och ett slagträ och sporten är allt annat än vad namnet antyder, mjuk (soft).

För den som inte är speciellt insatt i sporten så är det lätt att man blandar ihop softboll med baseboll. Visst finns det vissa likheter sporterna emellan, men i softboll använder man sig av en betydligt större boll och en betydligt mindre spelplan att röra sig på. Även slagträt ser olika ut. Eftersom bollen är betydligt större går det inte att använda ett slagträ av annat material än aluminium. Slagträet skulle annars få alldeles för mycket bucklor och sedan vara oanvändbart.

Det finns många olika ligor när det kommer till softboll, även i Sverige, trots att sporten inte är lika vanlig här som i t.ex. USA. I Sverige finner man även ett landslag i softboll, där alla medlemmar i laget är kvinnor. Under 2017 kommer laget att delta i Baltic Open, vidare till Milano och förhoppningsvis ta sig vidare till EM i sommar.

Softboll är en mycket rolig och händelserik sport som går att utöva i alla olika åldrar. I Sverige finner du bra och professionella föreningar som hjälper dig som vill börja spela.