Worldseries

Fotboll

Som vi tidigare har nämnt så är baseball inte en sport som är speciellt stor här hemma i Sverige, Istället finns det flera andra sporter som har en betydligt större supporterskara och även stora mängder utförare. Ett mycket gott exempel på detta är fotbollen, som inte bara är stor här hemma utan även i övriga delar utav världen. Bara i vårt avlånga land finns det hundratals olika fotbollsklubbar, med flera lag inom varje för alla åldersgrupper. De allra bästa lagen deltar varje år i Allsvenskan, som är den högsta ligan inom svensk fotboll. Här kröns varje år en ny segrare, som även får chansen att spela ute i Europa och delta i Champions League eller Europa League. Här möts klubblag från alla olika länder i ett omfattande seriespel.

Förutom att de europeiska klubblagen spelar mot varandra så möts även ländernas landslag då och då i olika landskamper och cuper. En utav de största händelserna för landslagen är dock det europeiska mästerskapet som går av stapeln en gång var fjärde år. Här har alla lagen chans att visa vad de går för och förhoppningsvis nå hela vägen till att bli Europas bästa fotbollsnation. Mästerskapet brukar få mycket stor uppmärksamhet i media och miljontals supportrar från alla världens hörn följer matcherna. För att hålla koll på till exempel TV-tider för fotbolls EM kan du antingen ta hjälp utav en vanlig dagstidning eller nätet, där du på samma sidor kan hitta matchresultat och tabeller. På så sätt kan du alltid hålla dig up to date kring vad det är som sker i de olika matcherna. Nästa gång som det europeiska mästerskapet går av stapeln är under sommaren 2020 och då spelas det hela i 13 utvalda städer på vår kontinent.

Det händer då och då att europeiska fotbollslag får bege sig ut i världen och spela mot lag från andra kontinenter. Ett utmärkt exempel på när detta sker är under fotbolls-VM, som arrangeras en gång mellan varje europeiskt mästerskap. För att lyckas ta sig hit krävs det först och främst att man tar sig igenom det tuffa kvalet, där det slutligen endast är 10-15 europeiska lag som får delta i mästerskapet. Bara kvalet i sig pågår under en period på över ett år, där lagen spelar på både hemma- och bortaplan i viktiga matcher där varenda poäng man lyckas få med sig är betydelsefull.